The Ultimate Guide To Yangın Kapısı

Wiki Article

Dokumada yangın çıkması halinde sıcaklık ve tütün yangın bapsı sebebiyle özelliklerine ilgilı olarak belirli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve öbür alanlara yayılması engellenir.

Sevdiklerimiz arasında gerelti olan bu sistemleri bu şuurle titizlikle uyguluyoruz. Firmamız bünyesinde mahir ve bilgili personelimiz sayesinde sizler kucakin meslek kurtacarak ve kalitesi ile yıllarca eskimeyecek yangın bapsı sistemleri uygularız.

Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine ilgilı olarak değişir.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız sağlıklı başüstüneğu kadar, şık bir görünüm sağlayabilmek bağırsakin kullanılacağı mekana bakarak bile dizayn edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan panik bar sistemi, yangın takkadak kapı hariçardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlayacak şekilde mutasavvertır.

Malzeme: Yangın baplarında çoğu kez çelik yahut ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı henüz dirençlidir.

Kazalı sınıftaki nöbetyerlerinde de insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak muhtevain çift kanatlı yangın kapısı yeğleme edilebilir.

Sertifikasız yangın kapıları da oranlı maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Bozuk yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları muhtevain kullanılan bir tabirdir ve bu baplar kazançlı bir almaşık sunar.

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile rahat açılması katkısızlanabilir.

Due to their smoke-proof feature, they also protect people from smoke poisoning in the event of a fire. These doors, also known kakım emergency exit doors,  of the fire department  fire  occupies a very large place in the regulation. It has been made compulsory to have it in many buildings with the regulations. (Source - wikipedia)

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık konstrüksiyonlıp bu noktadan horya eğimi 50 dereceden elan fazla olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olanaklı bileğil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Dayanıklılık açısından, Z tipi yangın merdivenleri ekseriyetle yangına, korozyona ve durum koşullarına dayanıklı çelik yahut kızılüminyum gibi stabil malzemelerden mimarilır.

Adı yangın merdiveni olsa da baskın ve yer sarsıntısı afetlerinde de en andıran merdiven olarak kullanılacak Yangın Kapısı olan bu merdivenler, binaların olmazsa olmazlarındandır. Emniyetli bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın hayatını kurtardığında elan âlâ anlaşılacaktır.

Yangın Kapıları tercihe göre; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü rakamı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en taban kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

Tamlanan bu gün dilimleri bir kapının yangına ne derece süre dayanacağını tabir etmektedir. Ama bu mevzuda dikkatli tamamlanmak gerekir. Çünkü 90 zaman yangına dayanıklı olması müstelzim bir bapnın 30 an da dayanmadığı daha önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.

Report this wiki page